Снимка pexels.comFacebook ще представи официално своята дългоочаквана криптовалута по-късно през този

...
Снимка pexels.comFacebook ще представи официално своята дългоочаквана криптовалута по-късно през този
Коментари Харесай

Facebook представя криптовалутата си още през този месец

Снимка pexels.com

Фейсбук ще показа публично своята дълго чакана криптовалута по-късно през този месец, като ще предложи на чиновниците, работили по плана, избора дали да получават заплатите си под формата на новата виртуална валута, предава The Information, представени от CNBC и profit.bg .

Преди към година компанията назначи някогашния шеф на PayPal Дейвид Маркус за изследване на опциите на блокчейн технологията.

От тогава голям брой издания разгласиха информация, че Фейсбук работи по лична криптовалута, която ще бъде налична за потребителите за предпазване, търговия и обмяна във фиатни пари. Това ще се случва посредством приложенията на Фейсбук, в това число Messenger и WhatsApp. 

Публикацията показва, че от Фейсбук възнамеряват и физически машини, сходни на банкомат, от където потребителите да купуват новата криптовалута.

Изграждането на лесна система, която ще разреши на над 2 милиарда консуматори на обществената мрежа да се разплащат и да обменят пари в ралични страни, ще помогне на компанията да диверсифицира бизнеса си от рекламите, които понастоящем оформят почти всички доходи на Фейсбук.

Рекламната политика на Фейсбук постоянно е подложена на критика заради проблеми с поверителността на персоналните данни на потребителите.

Изпълнителният шеф Марк Закърбърг открои разплащанията като значима сфера за компанията по време на конференция по-рано през тази година.

Въпреки това, оперативният шеф Шерил Сандберг и финансовият шеф Дейвид Уенер са били скептични в самото начало, показват от The Information.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР